Ελλείψεις φαρμάκων: Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής κατακεραυνώνει τον ΕΟΦ

Τον υπουργό Υγείας καλεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να εξομαλυνθεί η αγορά των φαρμάκων, διότι η κατάσταση αγγίζει τα όρια του τραγικού, όσον αφορά στις ελλείψεις, όπως αναφέρει.

Ειδικότερα, στις 7 Ιανουαρίου 2022 με Δελτίο Τύπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, κατήγγειλε τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων λόγω κυρίως των παράλληλων εξαγωγών. «Τα αντανακλαστικά του ΕΟΦ ήταν άμεσα αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ προς την αντίθετη κατεύθυνση», τονίζει εμφατικά ο ΦΣΑ.

Έτσι, δύο ημέρες αργότερα, στις 19 Ιανουαρίου 2022 ο ΕΟΦ, εξέδωσε απόφαση Περί Άρσης κάθε απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων.

Μια ενέργεια πρωτοφανής η οποία δε λαμβάνει υπόψιν της κυρίως τους Έλληνες ασθενείς, που δεν μπορούν να έχουν τα απαραίτητα τους φάρμακα εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και δευτερευόντως τους Έλληνες φαρμακοποιούς που εν μέσω rapid test, διανομή self test κτλ. δίνουν καθημερινά μάχη στην κυριολεξία για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν φάρμακα για τη θεραπευτική αγωγή των ασθενών», επισημαίνει ο Σύλλογος.

Το θεσμικό όργανο των φαρμακοποιών Αττικής, αναμένει άμεσα, την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

πηγή cnn.gr