Χιονοκαταιγίδες, το περίεργο φαινόμενο στην Αθήνα: Πέφτει χιόνι με κεραυνούς! Χιονοστρόβιλοι στα νησιά

Σπάνια φαινόμενα συνοδεύουν τον μεγάλο χιονιά που πλήττει τη χώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου του Πικερμίου στο iefimerida.gr, την ώρα που η χιονόπτωση έφτανε στην κορύφωσή της άρχισαν να «χτυπούν» και κεραυνοί την περιοχή! Κάτοικοι της ίδιας περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν και βροντές την ώρα της σφοδρής χιονόπτωσης.

Την ίδια στιγμή, κάμερες κατέγραψαν χιονοστρόβιλους -δηλαδή, υδροστρόβιλους την ώρα του χιονιά- σε Άνδρο και Σκόπελο!

app-facebook

Λαγουβάρδος στο iefimerida.gr: Σπάνια και εντυπωσιακά φαινόμενα
«Είναι σπάνιο να βλέπουμε αστραπές και να ακούμε βροντές κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης. Όμως είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί όταν υπάρχει αστάθεια. Και εμείς περιμέναμε έντονη αστάθεια» λέει στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα με τον Κ. Λαγουβάρδο, με αυτή την αστάθεια είναι πιο ισχυρές οι ανοδικές κινήσεις, με συνέπεια να προκαλείται μεγάλη ανάπτυξη των νεφών που δημιουργούν καταιγίδες. Με αυτόν τον μηχανισμό είναι δυνατό να καταγράφονται κεραυνοί και βροντές την ώρα της χιονόπτωσης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, ο Κώστας Λαγουβάρδος τονίζει ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Τρίτης, ενώ απόψε δεν αποκλείεται το χιόνι να ξεπεράσει τους 30 πόντους σε περιοχές των βορείων προαστίων.

app-facebook

πηγή iefimerida