Άγαλμα του Γιώργου Καλαφάτη στην Λεωφόρο ανήμερα των 114ων γενεθλίων του Παναθηναϊκού

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του ιδρυτή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Καλαφάτη, πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» του γηπέδου της Λεωφόρου με αφορμή τα 114α γενέθλια του συλλόγου

Με αφορμή τον εορτασμό των 114ων γενεθλίων του ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο άγαλμα του ιδρυτή του Γιώργου Καλαφάτη.

Το άγαλμα τοποθέτησε ανήμερα των γενεθλίων (3/2) ο Α.Ο Παναθηναικός στην είσοδο του κλειστού γήπεδο «Παύλος Γιαννακόπουλος» της Λεωφόρου.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος γιορτάζει τα 114α γενέθλια του και φέτος τα γιορτάζει με μια ξεχωριστή έκπληξη για τους «αιώνια πιστούς» οπαδούς του στο κλειστό της Λεωφόρου!

Ο Σύλλογος έχει πλέον σε περίοπτη θέση τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε τον Παναθηναϊκό τον Γεώργιο Καλαφάτη με ένα ξύλογλυπτο άγαλμα που βρίσκεται στην είσοδο του κλειστού «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Το «τριφύλλι» σε συνεργασία με τον οπαδό του «τριφυλλιού» Γιώργο Κουτσουμπό, o οποίος και εμπνεύστηκε και προχώρησε στην υλοποίηση του αγάλματος, θα έχει τον ιδρυτή του Συλλόγου στην είσοδο του κλειστού τιμώντας έτσι με ξεχωριστό τρόπο την «πράσινη» ιστορία.

https://www.facebook.com/PanathinaikosAC1908/?ref=nf&hc_ref=ARRzfqtzzhqZl03OjU33SRVzIx1KdkkkuQhUgXe7vq19fEgkXSqU9FfV1m5aZb5GyqE

Ο συγκεκριμένος οπαδός του «τριφυλλιού» πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση πριν από περίπου 2 χρόνια μαζί με άλλους φίλους του Συλλόγου. Προκειμένου να μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό (περίπου 15.000 ευρώ) για το άγαλμα διατέθηκαν κομμάτια των προσωπικής του συλλογής του Παναθηναϊκού από φανέλες κλπ…που δημοπρατήθηκαν.

Αν και το ποσό θα μπορούσε να βρεθεί με διάφορους τρόπους θεωρήθηκε πιο σωστό να είναι συλλογική η συμμετοχή από Παναθηναϊκούς φιλάθλους.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του αγάλματος είναι ξυλόγλυπτο ύψους τριών μέτρων , ο κορμός του δέντρου (αργυρόλευκα) είναι περίπου 120 ετών και ο γλύπτης του έργου είναι ο Άγγελος Πατσιατζής».

πηγή  protothema