Παναγιωτόπουλος: η αναβάθμιση των P-3 ORION εξελίσσεται κανονικά

Kανονικά εξελίσσεται το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 ΟRΙΟΝ δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται σε συνάρτηση με τους επικαιροποιημένους χρόνους παραδόσεων, οι οποίοι εξαρτώνται άμεσα από την αποδοτικότητα των εμπλεκόμενων εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών, λαμβανομένης υπόψη της σημαντικής, εγχώριας βιομηχανικής συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι «η ΕΑΒ ΑΕ δεν εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον αντισυμβαλλόμενο, που αξιώνει την έγκαιρη και ποιοτική εξυπηρέτησή του».

Αναφορικά με την επισκευή και συντήρηση των ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι σταθμευμένα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ ΑΕ ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «αποτελούν ήδη μείζονα προτεραιότητα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς συνδέεται άμεσα με την επιχειρησιακή ικανότητά τους».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, «με μέριμνα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν πραγματοποιηθεί πληθώρα συσκέψεων με τη διοίκηση της ΕΑΒ ΑΕ, με στόχο την ανάληψη ενεργειών για την υποβοήθηση της εταιρείας στο έργο της και έχουν καλυφθεί πλήρως, από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι ανάλογες οικονομικές υποχρεώσεις για την εκτέλεση των αντίστοιχων εργασιών εργοστασιακής συντήρησης».

πηγή ptisidiastima