Αυτοδύτης ο Δήμαρχος Αλοννήσου για να τελεί γάμους στο βυθό

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης εκπαιδεύτηκε αυτοδύτης και προωθεί τους υποβρύχιους γάμους στο νησί του. Το υποβρύχιο μουσείο και ο φυσικός πλούτος τα σημεία υπεροχής. Λίγο καιρό πριν βέβαια ο Δήμαρχος τα είχε βάλει με το Υπουργείο Πολιτισμού και Οικονομικών για το αντίτιμο των 50 ευρώ για μια κατάδυση στο υποβρύχιο Μουσείο του νησιού.
Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επέλεξε ο Δήμος Αλοννήσου για να αναγγείλει επίσημα την έναρξη της δυνατότητας οργάνωσης υποβρύχιων γάμων και όρκων ανανέωσης στον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων.

Για τον σκοπό αυτό γυρίστηκε βίντεο – κάλεσμα με ομάδα αυτοδυτών συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου Αλοννήσου που είναι πλέον σε θέση να τελεί γάμους και τελετές υποβρυχίως.

Στο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=5-TC4B5jyJs η ομάδα κάνει βουτιά στον εντυπωσιακό βυθό της Αλοννήσου και προβάλλει τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία με ειδικό slogan «Alonissos, I Love You Deeply!» που αποτυπώνεται πρωτότυπα κάτω από το νερό.

Στην ομάδα που καταδύθηκε συμμετείχε και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Αγάλλου που είχε επιμεληθεί πρόσφατα την πρώτη υποβρύχια πρόταση γάμου η οποία έγινε στο νησί.

«Μαζί με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και τα άλλα υπέροχα καταδυτικά σημεία, τα τελευταία χρόνια έχουμε αναδείξει την κατάδυση στην Αλόννησο, σε τρόπο ζωής.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προσκαλούμε όλους τους ερωτευμένους να ζήσουν την υποβρύχια γαμήλια εμπειρία στην Αλόννησο και να ξεκινήσουν από εδώ τη νέα τους ζωή!» δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως ο Δήμος Αλοννήσου και ο Δήμαρχος Βαφίνης προ λίγων μηνών είχε εξεγερθεί ενάντια στις τιμές που αφορούσαν την κατάδυση στο ναυάγιο της Περιστέρας όπου μεταξύ άλλων είχαν υποστηρίξει: «Ο Δήμος Αλονήσσου αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά με το αντίτιμο του εισιτηρίου για το Ναυάγιο της Περιστέρας: Η τιμή εισόδου ύψους 50 ευρώ στο Ναυάγιο της Περιστέρας που αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού είναι άδικη, παράλογη και ασύμφορη για τα δεδομένα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του καταδυτικού τουρισμού παγκοσμίως». Άγνωστο αν για τους γάμους θα ισχύει προνομιακή τιμή διότι δεν μπορείς από την μια να κατηγορείς για υπέρογκες τιμές το Υπουργείο Πολιτισμού και από την άλλη να κάνεις καμπάνια προβολής του Υποβρύχιου Μουσείου σου. Σωστά;

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του καλέσματος του Δήμου, ήδη έχει προγραμματιστεί ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στον προορισμό για τα τέλη Αυγούστου.

Ο Δήμος Αλοννήσου ευχαριστεί θερμά το Dive Center Triton για τη χορηγία του εξοπλισμού, καθώς και τους εκπαιδευτές Δία Μένη και Ηλιάνα Γιαλαμά για την υποστήριξη και καθοδήγηση των αυτοδυτών που βούτηξαν για τις ανάγκες του βίντεο.

πηγή  in.gr