Ο πόλεμος κοστίζει…

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr πώς η αντίσταση των Ουκρανών χρεώνει σε δις τον Πούτιν

Όταν τα ρωσικά ελικόπτερα κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αντόνοβ, μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από το Κίεβο, η γενική εντύπωση σε διεθνές επίπεδο ήταν πως θα έφταναν έως το κέντρο του Κιέβου με χαρακτηριστική ευκολία. Αυτή την ώρα ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Καθώς οι Ουκρανοί ήταν οι μόνοι που πίστεψαν στους εαυτούς τους, με αποτέλεσμα να έχουν προκαλέσει χαρακτηριστική καθυστέρηση στους εισβολείς του Πούτιν η οποία, εκτός από τη γενική εικόνα που είναι εκατό τοις εκατό εις βάρος της Ρωσίας, κοστίζει και σε χρήμα!

Τα προβλήματα στα οχήματα με καύσιμα είναι μείζον ζήτημα του επιχειρησιακού μέρους των Ρώσων που, εξελικτικά θα ξεμείνουν και από πυρομαχικά. Αφήσαμε το μέρος των χρημάτων τελευταίο καθώς αυτά, στην πρώτη γραμμή της μάχης, δεν είναι το πρώτο απαραίτητο μέσο επιβίωσης.

Όμως η χώρα και ο Πούτιν το εισπράττουν στο μεγαλύτερο βαθμό, πολύ περισσότερο όταν οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η εισβολή κοστίζει στη Ρωσία 15 δισεκατομμύρια λίρες, σε ημερήσια βάση!

Τα καθημερινά περιστατικά αποκαλύπτουν ότι ο πόλεμος δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Υπό αυτή την έννοια η λογική λέει ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα οδηγηθεί σε κάποιας μορφής συμβιβασμό, σύντομα. Αν και πρέπει να κρατά κανείς μικρό καλάθι, όταν μιλάει για τον συγκεκριμένο.

Εκείνο πάντως που, δυστυχώς αποκαλύπτεται, για μία ακόμη φορά, είναι η αδυναμία της Ευρώπης. Η υπόσταση της οποίας εξαρτάται απολύτως από τις οικονομικές ισορροπίες και τις σχέσεις που αυτές προσδιορίζονται με τις ΗΠΑ.

Απουσιάζει ξεκάθαρα η δύναμη πολιτικής, όπως θα έπρεπε να εκφραζόταν μέσω δυνατών ηγετών, στα πρότυπα εκείνων που κυβέρνησαν τις χώρες της στο παρελθόν. Μιτεράν, Κολ, Θάτσερ κλπ.

Ο Πούτιν προφανώς και δεν μπορεί να προχωρήσει με επεκτατικές ιδέες σε κανένα σημείο της γηραιάς Ηπείρου, στην εποχή που ζούμε και υπό το βλέμμα του ΝΑΤΟ.

Περισσότερο και από αυτό πάντως, η δύναμη του χρήματος στον 21ο αιώνα είναι με διαφορά μεγαλύτερη από κάθε άλλη. Σε κάθε περίπτωση η πολεμική του δράση αποκάλυψε ξανά την… ελαττωματική πλευρά της Ευρώπης.

Πηγή vradini