Γνωρίζατε ότι o Jamie Oliver έγραψε το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής πάνω σε πακέτα τσιγάρων;

Όλοι γνωρίζουμε τον βρετανό σεφ Jamie Oliver. Πρόσφατα αποκάλυψε μια λεπτομέρεια για το πώς έγραψε το πρώτο του βιβλίο και μας άφησε άφωνους!

Ο διάσημος σεφ έδωσε πριν από λίγο καιρό μια συνέντευξη στους Radio Times ενόψει της έναρξης του The Great Cookbook Challenge With Jamie Oliver, μιας νέας τηλεοπτικής εκπομπής που θα προβληθεί στο Channel 4 αυτόν τον μήνα. Εκεί ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να γράψει βιβλίο καθώς στο σχολείο οι επιδόσεις του ήταν πολύ χαμηλές. Ανέφερε μάλιστα κατά λέξη ότι θεωρείτο ως ένα παιδί με ειδικές ανάγκες στην τάξη.

Ο Jamie Oliver έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1999, με τη σειρά του BBC «The Naked Chef». Παράλληλα με την εκπομπή, κυκλοφόρησε και το ομώνυμο βιβλίο του, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αναφερόμενος στην έκδοσή του, ο Όλιβερ δήλωσε ότι οι παραγωγοί του BBC είχαν αρχικά υποθέσει ότι δεν είχε έτοιμο ένα βιβλίο με συνταγές για να το εκδώσει. Το BBC ήθελε μαζί με την εκπομπή να κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο μαγειρικής. Αρχικά είχαν υποθέσει ότι δεν τις είχε έτοιμες. Τότε ο σεφ απάντησε:
« Έχω ένα. Έχω γράψει όλες τις συνταγές μου τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι σε ένα σακούλι σκουπιδιών», εξήγησε ο Όλιβερ. Θυμήθηκε ότι είχε εκατοντάδες συνταγές, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν γραμμένες στο πίσω μέρος πακέτων τσιγάρων, σε σουβέρ μπύρας αλλά και αποδείξεις από παραγγελίες.

Ο σεφ αναγνωρίζει τους συναδέλφους του Marco Pierre White και Delia Smith ως έμπνευσή του, λέγοντας στους Radio Times ότι το πρώτο βιβλίο μαγειρικής που έλαβε ήταν από τη Smith.
«Ήξερε ότι υπάρχει μια λογική μεταξύ απλότητας, προσβασιμότητας και φιλοδοξίας. Πρέπει να έχεις τη σωστή ισορροπία», ανεφερε.

Μετά την επιτυχία του «The Naked Chef», ο Oliver συνέχισε την εκστρατεία για καλύτερα πρότυπα διατροφής στα σχολεία και ξεκίνησε την εκστρατεία “Food Revolution”, η οποία στοχεύει να μειώσει στο μισό την παιδική παχυσαρκία μέχρι το 2030.

Φωτογραφία: AXEL HEIMKEN / AFP / VISUALHELLAS.GR

πηγή olivemagazine