Αντιμέτωπα με πλειστηριασμό ακίνητα των Ελ. Μαμιδάκη, Αλ. Τερζή-Χανδρή και Γ. Μαρούλη

Ένα ακόμη επεισόδιο στο κεφάλαιο των πλειστηριασμών που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια για τον άλλοτε μεγαλοεργολάβο δημόσιων έργων Γιάννη Μαρούλη αναμένεται να γραφτεί στις 27 Απριλίου, ημερομηνία στην οποία έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί ένα ακόμη ακίνητο, το οποίο ανήκε στον άλλοτε επικεφαλής του ομίλου AEΓEK και της Ιόνιου Τεχνικής.

Συγκεκριμένα, γίνεται μια ακόμη προσπάθεια για να εκποιηθεί ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο εκτείνεται σε μια επιφάνεια 1.219,46 τ.μ. και βρίσκεται στην θέση Σωρός του δήμου Αμαρουσίου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 356.000 ευρώ, η οποία είναι μειωμένη στο 80% της τιμής εκκίνησης που είχε τεθεί στην αρχική προσπάθεια εκποίησης που ήταν στα 445.000 ευρώ.

Το ακίνητο κατασχέθηκε το 2019 για ποσό οφειλής 50.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος απαίτησης συνολικού ποσού 1.000.306 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions.

Την ίδια ημερομηνία έχει προγραμματιστεί η διενέργεια πλειστηριασμού για μια πολυτελή κατοικία στην Νέα Ερυθραία, ιδιοκτησίας της Ελένης Μαμιδάκη. Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στα 881.146 ευρώ ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται στα 450.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε αυτοτελή ανεξάρτητη, οριζόντια ιδιοκτησία-διαμέρισμα, η οποία περιλαμβάνει 3 υπνοδωμάτια, 5 ημιυπαίθριους χώρους, κουζίνα, 2 λουτρά, χωλ, καθιστικό, τραπεζαρία, καθώς και εξώστες, με συνολική επιφάνεια 250,52 τ.μ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα ενώ σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021, η κατάσταση συντήρησης της ιδιοκτησίας τουλάχιστον εξωτερικά φαίνεται να είναι καλή.

Για τέταρτη φορά θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί στις 4 Μαΐου για ένα ιστορικό ακίνητο στην Πλάκα, στην οδό Μνησικλέους στον αριθμό 29, το οποίο ανήκε Vechia Κτηματική, η οποία στο παρελθόν τουλάχιστον συνδεόταν με την Αλεξάνδρα Χανδρή–Τερζή, σύζυγο του εφοπλιστή Ιωάννη Χανδρή.

Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι μειωμένη, από 2,06 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά ανέλθει σύμφωνα με την αγοραία της αξίας σε 1,342 εκατ. ευρώ, σε μια απόπειρα να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής. Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ήταν 516.500 ευρώ.

Πρόκειται για μια μονοκατοικία, η οποία κατασκευάστηκε ανάμεσα στα τέλη του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου αιώνα ενώ είναι πλήρως ανακαινισμένη και ανακατασκευασμένη, και αποτελείται από ισόγειο 246,80 τ.μ., πατάρι ισογείου 40 τ.μ., πρώτο όροφο 120 τ.μ. και πατάρι πρώτου ορόφου 46 τ.μ..

Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν στο εν λόγω κτίριο στεγαζόταν στον πρώτο όροφο η θρυλική Σοφίτα, ένας χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης, ο οποίος αποτελούσε σημείο συνάντησης κατά τη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 σημαντικές φυσιογνωμίες των τεχνών και των γραμμάτων της εποχής, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Μάνος Χατζιδάκις, ωστόσο το 1984 έκλεισε τις πόρτες της και μετατράπηκε σε κατοικία.

πηγή  capital