Η Γκλεν Κλόουζ χρειάστηκε να μάθει Φαρσί για τις ανάγκες του νέου της ρόλου – «Ήταν μεγάλη πρόκληση»

Όπως εξήγησε η ηθοποιός, ο  ρόλος της στη σειρά «Tehran» είχε… αυξημένες απαιτήσεις – Όσα δήλωσε για τα γυρίσματα στην Αθήνα

Στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν της ισραηλινής παραγωγής «Tehran», στη Νέα Υόρκη η Γκλεν Κλόουζ  μίλησε στο «Entertainment Tonight» για τη μεγάλη προετοιμασία, που απαιτούσε ο νέος της ρόλος.

Η οκτώ φορές υποψήφια για Όσκαρ, βραβευμένη με τρία Emmy και τρία Βραβεία Τόνι στο δεύτερο κύκλο του θρίλερ κατασκοπείας, υποδύεται τη δρ Μαρτζάν Μονταζέμι, μια Βρετανίδα πράκτορα της CIA η οποία ζει στην Τεχεράνη.

Πρόκειται για έναν ρόλο που δημιουργήθηκε κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της. Είπε χαρακτηριστικά ότι έκανε μαθήματα τρεις φορές την εβδομάδα για να μάθει την περσική γλώσσα και συγκεκριμένα τα Φαρσί.

«Ήταν μεγάλη πρόκληση. Έχει διαφορετική δομή στις προτάσεις. Μοιάζει περισσότερο με τα γερμανικά, με το ρήμα στο τέλος. Χρησιμοποιείς διαφορετικά το στόμα σου. Έχει ορισμένους ήχους που δεν έχουμε στα αγγλικά», εξήγησε η Κλόουζ.

«Αλλά είχα μια εκπληκτική καθηγήτρια, την Άννα Μπαγιάτ, η οποία δούλευε μαζί μου μέσω Zoom τρεις φορές την εβδομάδα», συνέχισε η ηθοποιός. «Είναι πολλά. Ξεκινάς με μία λέξη κάθε φορά. Μετά την πρόταση και επανάληψη. Στη συνέχεια πρέπει να μάθεις τον κατάλληλο τονισμό και να το πεις όσο πιο γρήγορα μπορείς».

Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Αθήνα και τις δύο σεζόν.

«Ήταν μια τόσο νέα εμπειρία. Όλα ήταν καινούργια», είπε η ηθοποιός για τα γυρίσματα της σειράς και εξήγησε αναλυτικά: «Τα γυρίσματα στην Αθήνα, ο ρόλος μου, η εκμάθηση της γλώσσας, η συνεργασία μου με ένα πολύγλωσσο καστ και συνεργείο η συνάντηση με πολλούς Ιρανούς πρόσφυγες, το να παίζω πολύ τάβλι».

 

Ο δεύτερος κύκλος του θρίλερ κατασκοπείας «Tehran», θα προβληθεί στο Apple TV+ τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

Δείτε το τρέιλερ:

πηγή  protothema