Το κλασικό 500αράκι περιπολικό!

Όταν σας σταματά η αστυνομία για να σας δώσει κλήση, αρχίζετε να υπολογίζετε την ιπποδύναμη σας σε σχέση με του υπηρεσιακού αυτοκινήτου…

Με αυτό το περιπολικό Fiat 500 (των 18 ίππων) οι σκέψεις σας μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Θα ξεφύγετε αλλά θα σας πιάσουν μετά.

Οι περισσότεροι από εμάς διώξαμε την κακή αυτή σκέψη συνειδητοποιώντας ότι η σύζυγός μας και τα δύο παιδιά προσχολικής ηλικίας στο πίσω κάθισμα δεν θα είναι ευχαριστημένα όταν συμμετέχουν σε μια καταδίωξη της αστυνομίας για να αποφύγουν πρόστιμο 150 ευρώ. Όμως ρίξτε μια ματιά σε αυτό το Fiat 500 των Carabinieri, που μοιάζει με παιχνίδι και πείτε μας ότι δεν το σκέφτεστε ξανά.

Οι Carabinieri είναι περισσότερο μια στρατιωτική αστυνομία παρά μια κανονική. Βέβαια εξακολουθούν να έχουν την απόλυτη εξουσία να σας συλλάβουν αν υποψιάζονται ότι δεν είστε οι καλοί.

Όμως με μόλις 18 ίππους διαθέσιμους από τον αερόψυκτο επίπεδο δικύλινδρο 499 κ.εκ. κινητήρα, τελική ταχύτητα περίπου 96 χλμ και 0-81 χλμ/ώρα,(ναι δεν φτάνει τα 100) σε 35,8 δευτερόλεπτα, οι ικανότητες αυτού του ιταλικού αυτοκινήτου είναι κάπως ελλιπείς.

Το συγκεκριμένο 500αράκι αυτή τη στιγμή, είναι προς πώληση στον ιστότοπο δημοπρασιών Collecting Cars. Είναι ένα γνήσιο όχημα των… Carabinieri και εκτός από τα διακριτικά κόκκινα και λευκά γραφικά διαθέτει επίσης ένα λειτουργικό μπλε φως οροφής

πηγή  protothema