Νέα δημοτικά σχολεία κατασκευάζονται στο Ναύπλιο

Με γοργούς ρυθμούς κατασκευάζονται τα δυο νέα δημοτικά σχολεία στο Ναύπλιο.

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας στο Ναύπλιο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμος, πρόκειται για σύγχρονες εγκαταστάσεις σχεδιασμένες σε ευρωπαϊκά πρότυπα, που θα είναι έτοιμες σε λίγο καιρό να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους, με πλήρη εξοπλισμό, με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εργονομικές, με οργανωμένες υποστηρικτικές υποδομές χαμηλού ενεργειακού κόστους, με ασφαλείς και όμορφους προαύλιους χώρους ώστε τα παιδιά του Δήμου να φοιτήσουν σε ιδανικές συνθήκες, όπως ακριβώς το αξίζουν.

Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου Eσωτερικών και το ΕΣΠΑ. 

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για την κατασκευή δύο σύγχρονων σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου που λίγα βήματα απομένουν ακόμη για να ολοκληρωθεί και του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας (Μέρμπακα) προϋπολογισμού 2.200.000€. που οι εργασίες του προχωρούν με καλούς ρυθμούς.

Σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε ευχάριστα νέα σχετικά με το 5ο Δημοτικό Ναυπλίου».

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες για την αστική ανάπλαση στην περιοχή Νέα Πόλη – Κούρτη Ναυπλίου με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, βιώσιμου και λειτουργικού υπαίθριου χώρου αναψυχής και πρασίνου. Το βράδυ μάλιστα πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στο φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων σημείο κατατεθέν των αναγκαίων και προ απαιτούμενων εργασιών για την αναβάθμιση του χώρου. 

πηγή  in.gr