Live – Μητσοτάκης: Εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους – Δεν μασάμε

Για εξωθεσμικά κέντρα «που θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό μια αγκυλωμένη κυβέρνηση», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

«Ως κυβέρνηση καλούμαστε πλέον να αναδείξουμε το έργο μας, επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του.

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ ως πρώτη δύναμη καλείται να εξασφαλίσει ότι η χώρα θα μείνει στην τροχιά της προόδου «φράζοντας το δρόμο για δεύτερη φορά στη συμφορά»

Τα τρία μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τρία είναι τα μέτωπα στο δρόμος προς τις κάλπες και όλα συνδέονται μεταξύ τους και με την πολεμική κρίση

1. Στο πεδίο εθνικών θεμάτων, με έναν πόλεμο στην καρδιά της ηπείρου και έναν απρόβλεπτο γείτονα που δανείζεται επιθετικές πρακτικές και αυτοκρατορικά οράματα από τον Ρώσο εισβολέα

2. Η εσωτερική κατάσταση στη χώρα, η εισαγόμενη ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση επιχειρείται να γίνουν μοχλοί κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής. Σε ότι αφορά την Ελλάδα οι δυσκολίες που μας πολιορκούν μπορεί να έχουν αφετηρία τη διεθνή κρίση αλλά γεφυρώνονται με επιδιώξεις άλλων κέντρων που επιχειρούν φθορά της κυβέρνησής. Κοινοί στόχοι, πρώτα η σύγχυση ώστε η δικαιολογημένη αγωνία να γίνει τυφλή διαμαρτυρία. Στη συνέχει η ρήξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτείας και πολιτών και τελικά η διαμόρφωση αρρωστημένης πολιτικής ατμόσφαιρας που θα δυσκολεύει τις μεταρρυθμίσεις

Αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός, έχει ενοχλήσει πολλούς και η συνολική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα που άλλοτε επηρέαζαν εξωθερμικά την πορεία της.

Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό μια αγκυλωμένη κυβέρνηση «ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε».

3. Με μια αντιπολίτευση που λέει «όχι σε όλα» και «ναι στο τίποτα» ανακαλύπτει παντού ευθύνες Μητσοτάκη ,υποσχόμενη ακριβές λύσεις και σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές που δεν απευθύνονται σε εμένα και στην κυβέρνηση αλλά και σε απλούς πολίτες. ‘’Σου είπα φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε’’ γράφει ο κ. Πολάκης σε έναν συνομιλητή του στο διαδίκτυο που σημαίνει ότι το σύνθημα ‘’ή εμείς ή αυτοί’’ ξαναζεί απευθύνεται όμως στον κάθε έναν.

Ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα
«Ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα, απέναντί του όμως έχει εμένα», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Η γεωγραφία μας θέλει δίπλα.
Εξέφρασε αποτροπιασμό για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, συμπληρώνοντας ότι «δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Λέω ναι σε κάθε συζήτηση που θα εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα απαντά στην επιθετικότητα με ετοιμότητα με ασπίδα τις Ένοπλες Δυνάμεις και εθνικό δο΄ρυ τις συμμαχίες και τη διεθνή διπλωματία.

πηγή cnn.gr