Εκπληκτικές φωτογραφίες της φύσης προς πώληση για την προστασία της άγριας ζωής

Περισσότεροι από 100 διάσημοι φωτογράφοι διαθέτουν τις φωτογραφίες τους προς πώληση στη χειμερινή συλλογή Vital Impacts, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την υποστήριξη των προσπαθειών προστασίας της άγριας ζωής.

Ο Vital Impacts είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, του οποίου ηγούνται η βραβευμένη φωτογράφος Ami Vitale και η δημοσιογράφος Eileen Mignoni. Ο οργανισμός υποστηρίζει ομάδες που προσπαθούν να προστατεύσουν τους ανθρώπους, την άγρια ζωή και γενικότερα το περιβάλλον.

Στην πρωτοβουλία του περιλαμβάνονται 145 εκπληκτικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν «τόσο την ομορφιά της φύσης όσο και τον τρόπο που εξαρτόμαστε από αυτήν για την ίδια μας την επιβίωση».

Διεθνώς αναγνωρισμένοι φωτογράφοι όπως ο Steve McCurry, η Beth Moon, ο Nick Brandt και ο Joe McNally έχουν επίσης συνεισφέρει με φωτογραφίες τους.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 1 εκατομμύριο δολάρια για τη στήριξη των ζώων και των οικοτόπων που απειλούνται με εξαφάνιση σε όλο τον κόσμο. Επίσης, το 60% των εσόδων θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Roots and Shoots της Goodall και στις επιχορηγήσεις και πρωτοβουλίες της Vital Impacts.

Μιλώντας στο PetaPixel, ο Vitale, συνιδρυτής της Vital Impacts, σημείωσε ότι «αποστολή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία για να ευαισθητοποιήσουμε και να κάνουμε κατανοητό ότι η επιβίωση του πλανήτη είναι συνυφασμένη με τη δική μας επιβίωση».

«Ως φωτογράφοι, έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να ενημερώσουμε και να επηρεάσουμε την αλλαγή, αλλά το πάτημα του κλείστρου είναι μόνο η αρχή. Για να έχει σημασία μια φωτογραφία, πρέπει να φτάσει στους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες

Η Fifi κρατά στην αγκαλιά της τον μικρό της γιο Faustino

Ένα cowfish κολυμπά μέσα στη νυχτερινή θάλασσα

Περιστέρια μπροστά από το περίφημο Μπλε Τζαμί στο Αφγανιστάν

Μια νεαρή φάλαινα μπελούγκα κολυμπά κάτω από την ουρά μιας ενήλικης φάλαινας

Θαλάσσιο Λιοντάρι των γκαλαπάγκος διαπερνά ένα κοπάδι ψαριών που ψάχνει για γεύμα

Ασιατικός ελέφαντας που αναγκάστηκε να μάθει να κολυμπά στον ωκεανό για να βοηθήσει στη μεταφορά των υλοτομημένων δέντρων στα νησιά Ανταμά\

πηγή in.gr