Έρχονται οι χειμερινές εκπτώσεις από 9/1 – Μέχρι πότε θα διαρκέσουν, ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Aπό τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις
Αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις, καθώς η περίοδος για συμφέρουσες αγορές για τους καταναλωτές ξεκινά στις 9 Ιανουαρίου.
Οι χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, θα γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και θα διαρκούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
‘Έτσι, από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου οι καταναλωτές, εν μέσω ακρίβειας που επιβαρύνει τις τσέπες τους, θα έχουν την ευκαιρία θα κάνουν φθηνότερες αγορές, καθώς αναμένεται να είναι μεγάλα τα ποσοστά έκπτωσης που προχωρούν τα καταστήματα, αφού το στοίχημα για τον εμπορικό κόσμο είναι η αναθέρμανση του τζίρου σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Μάλιστα, στην εκπτωτική περίοδο περιλαμβάνεται και μία Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και συγκεκριμένα, στις 15 Ιανουαρίου με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων να είναι προαιρετικό από τις 11:00 έως τις 20:00

Συμβουλές

Ήδη, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος εξέδωσε χρήσιμο οδηγό με τις ακόλουθες συμβουλές προς τους καταναλωτές για την εκπτωτική περίοδο που σύντομα ακολουθεί:
-Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) , αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
-Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
-Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
-Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
-Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

πηγή bankingnews.gr