Πετρούπολη: Ξεκινάει η ανάπλαση του άλσους Αγίου Δημητρίου

Ξεκινά η Αστική Ανάπλαση του Άλσους Αγίου Δημητρίου Δήμου Πετρούπολης μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του έργου.
Το έργο της ανάπλασης του άλσους Αγίου Δημητρίου χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ 9789.03.008) και έχει προϋπολογισμό 1.599.600,00 €, (συμπεριλαμβανομένου και Φ.Π.Α.).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης επισημαίνοντας ότι «Δρομολογείται ένα έργο με στόχο να αναβαθμιστεί ένα άλσος που έχει μητροπολιτικό χαρακτήρα και θα αποτελέσει μια όαση αναψυχής και άθλησης, όχι μόνο των κατοίκων του δήμου αλλά και συνολικά της Δυτικής Αθήνας».

Στόχος της αναβάθμισης του Άλσους Αγ. Δημητρίου, είναι να δοθεί προς χρήση στους πολίτες ένας πιστοποιημένος ασφαλής χώρος αναψυχής, περιπάτου, παιχνιδιού και άθλησης. Μεταξύ άλλων θα δημιουργηθεί χώρος παιδικής χαράς, χώρος άσκησης και ψυχαγωγίας μέσω της προμήθειας οργάνων γυμναστικής, parkour, ποδηλατόδρομος κ.α.. Να επισημανθεί ότι υπάρχει ειδική πρόβλεψη προκειμένου να καλυφθούν και οι ανάγκες ισότιμης πρόσβασης των ΑμεΑ με ειδικές παρεμβάσεις στο δομημένο περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση των ακολούθων ειδών:

· οργάνων γυμναστικής (σετ),

· οργάνων παιδικής χαράς,

· οργάνων parkour (σετ),

· οργάνων ποδηλατοδρόμου (σετ),

· ολοκληρωμένων συστημάτων δαπέδων ασφαλείας,

· καθισμάτων,

· βρυσών,

· φωτιστικών,

· κάδων απορριμμάτων,

· εσωτερικών διαχωριστικών φραχτών,

· περγκολών,

· εξωτερικών περιφράξεων,

· πορτών περιφράξεων,

· χλοοτάπητα,

· λοιπού σχετικού αστικού εξοπλισμού,

· υπόγειων κάδων απορριμμάτων.

πηγή in.gr