Ηθοποιός με σύνδρομο Down θα συμπρωταγωνιστήσει σε ταινία της Disney

Ο Νόα Μάθιου Ματόφσκι είναι ένας 15χρονος ηθοποιός και μοντέλο, ο οποίος υποδύεται τον Slightly, τον αρχηγό των Χαμένων Αγοριών στη Χώρα του Ποτέ στην επερχόμενη ταινία της Disney,”Peter Pan & Wendy”.

Η μητέρα του Νόα δήλωσε ότι «χρειάστηκε να περάσει από μια μακρά διαδικασία οντισιόν και επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες νέους ηθοποιούς. Τώρα ο Νόα γράφει ιστορία ως ένας από τους πρώτους ηθοποιούς με σύνδρομο Down που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία της Disney».

«Ως αρχηγός των Lost Boys, ο χαρακτήρας του Noah Slightly δείχνει ότι το σύνδρομο Down δεν χρειάζεται ποτέ να σε κρατάει πίσω. Δεν είναι μια μαθησιακή δυσκολία – είναι μια μαθησιακή διαφορά και πρέπει να αγκαλιάζουμε τις διαφορές», προσθέτει η μητέρα του.

Ηθοποιός με σύνδρομο Down θα συμπρωταγωνιστήσει σε ταινία της Disney-1
AP / Scott Garfitt

Ο Νόα έχει πρόσφατα ανακηρυχθεί πρεσβευτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Down Syndrome UK και θέλει να αποδείξει ότι το σύνδρομο Down δεν πρέπει να κρατά κανέναν πίσω.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Sun είπε ότι τα γυρίσματα ήταν μια «καταπληκτική εμπειρία» και ότι ένα από τα προνόμια της δουλειάς ήταν να μάθει ξιφομαχία και να έχει το δικό του τροχόσπιτο – το οποίο μοιάζει λίγο με ένα σικ ιδιωτικό τροχόσπιτο όπου οι κινηματογραφικοί αστέρες μπορούν να χαλαρώσουν ανάμεσα στα γυρίσματα των σκηνών.

Τα γυρίσματα στα οποία συμμετείχε ο Νόα κράτησαν έξι μήνες, και έγιναν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Για τον ίδιο η καλύτερη στιγμή ήταν όταν ο Τζουντ Λου που υποδύεται τον Captain Hook, έκανε έκπληξη σε αυτόν και τους άλλους νεαρούς ηθοποιούς, κερνώντας τους ένα φορτηγό με παγωτά με όλες τις αγαπημένες τους γεύσεις.

«Είχα πολλές ατάκες να μάθω πολύ γρήγορα, αλλά ήταν συναρπαστικό και το απόλαυσα πραγματικά» δήλωσε ο Νόα.

Πηγή kathimerini