Μajestic Athens: Πωλείται το ακριβότερο ακίνητο της Αθήνας έναντι 55 εκατ. ευρώ

Από τα ευρύχωρα μπαλκόνια του ρετιρέ του η θέα κόβει την ανάσα, καθώς θαρρείς ότι αν απλώσεις το χέρι σου θα αγγίξεις τον Παρθενώνα.
Η μοναδική εικόνα του Ιερού Βράχου αποτελεί ένα από τα ξεχωριστά πλεονεκτήματα του επίσης μοναδικού ακινήτου- φιλέτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στη γωνία της με την οδό Μακρυγιάννη.

Αυτό το ακίνητο, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», πωλείται με τιμή που ζαλίζει, αφού είναι βέβαια ανάλογη της θέσης και των… προσόντων του, φτάνοντας τα 55 εκατ. ευρώ ή 61,11 εκατ. δολάρια. Διεκδικώντας έτσι τη θέση του ακριβότερου μεμονωμένου οικιστικού ακινήτου που πωλείται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, αν όχι σε ολόκληρη τη χώρα.

Το εγχείρημα έχει αναλάβει ο ελληνικός βραχίονας του διεθνούς μεσιτικού γραφείου Sotheby’s International Realty, που έχει ασφαλώς τη δυνατότητα να απευθυνθεί στο αντίστοιχο target group των υποψήφιων μνηστήρων με τα πραγματικά γερά πορτοφόλια.

Η θέση και τα χαρακτηριστικά

Ανάλογη του ζητούμενου τιμήματος είναι και η διθυραμβική περιγραφή του ακινήτου από τη Sotheby’s, που διόλου τυχαία το έχει βαφτίσει «Majestic Athens»…

«Το Majestic είναι ένα ακίνητο-ορόσημο που βρίσκεται σε έναν από τους πιο εμβληματικούς δρόμους της Αθήνας. Με εκπληκτική θέα στον Παρθενώνα και την Ακρόπολη, καθώς και κοντά σε άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους και μνημεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά για την «αξιοζήλευτη τοποθεσία του».

Προχωρώντας στη λεπτομερή περιγραφή γίνεται λόγος για ένα «εντυπωσιακό γωνιακό κτίριο μοναδικό στο είδος του, με πέντε συνολικά ορόφους» και ειδικότερα:
■ Το ισόγειο αποτελείται από δύο επαγγελματικά ακίνητα 146 τ.μ και 114 τ.μ, το καθένα με δική τους άμεση πρόσβαση στο υπόγειο, καθώς και ένα διαμέρισμα 40 τ.μ.
■ Στον πρώτο όροφο υπάρχουν τέσσερα διαμερίσματα από 45 τ.μ. έως 115 τ.μ., ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος περιλαμβάνουν από δύο διαμερίσματα το καθένα, εμβαδού από 160 τ.μ. έως 175 τ.μ.
■ Στον τέταρτο όροφο υπάρχει ένα ευρύχωρο διαμέρισμα 279 τ.μ., ενώ στον πέμπτο ένα διαμέρισμα παρόμοιου μεγέθους με άμεση πρόσβαση στο roof garden.