Πόνος στη μέση; Έτσι θα τον αντιμετωπίσετε

Εχετε ενοχλήσεις στη μέση κάθε φορά που σηκώνεστε από το κρεβάτι; Θυμηθείτε πως η μέση συμμετέχει στις περισσότερες από τις καθημερινές δραστηριότητές μας και είναι ένα από τα πλέον ευπαθή σημεία του σώματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως περίπου το 80% του πληθυσμού υποφέρει από τον εν λόγω πόνο. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια, οι αιτίες θα πρέπει να αναζητηθούν στις καθημερινές συνήθειες, καθώς και στην κακή χρήση της περιοχής αυτής.

Πιθανές αιτίες του πόνου στη μέση
Σηκώνετε αντικείμενα από το έδαφος χωρίς να λυγίζετε τα γόνατά σας.
Φοράτε συχνά ψηλοτάκουνα.
Φοράτε αθλητικά παπούτσια χωρίς τις ειδικές σόλες που αποσβένουν τους κραδασμούς.
Έχετε παραπανίσια κιλά, συσσωρευμένα γύρω από την περιοχή της μέσης.
Εκτελείτε ασκήσεις με ελεύθερα βάρη ή ασκήσεις υψηλής έντασης χωρίς να τηρείτε τους κανόνες ασφάλειας ή τη σωστή τεχνική των ασκήσεων.
*Κατά την εγκυμοσύνη, οι γυναίκες συχνά υποφέρουν από τη μέση τους, λόγω της φυσιολογικής λόρδωσης από την απότομη αύξηση του βάρους.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον πόνο
H καλύτερη και ασφαλέστερη μορφή άσκησης είναι η κολύμβηση. H αντίσταση του νερού δυναμώνει τους μυς της περιοχής και ταυτόχρονα η άνωση του νερού αποφορτίζει την περιοχή.
Kρεμαστείτε για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα μονόζυγο και αφήστε το σώμα να τεντώσει προς τα κάτω για ανακούφιση.
Tο στατικό ποδήλατο με ειδικό κάθισμα βοηθά αρκετά τις ενοχλήσεις στη μέση αλλά και την πλάτη.
Σε περίπτωση που έχετε παραπανίσια κιλά, το πρώτο μέλημά σας θα πρέπει να είναι να μειώσετε το βάρος με καλή- ισορροπημένη διατροφή και ταυτόχρονα περπάτημα ή στατικό ποδήλατο.
Mια σειρά από ειδικές ασκήσεις για τους ραχιαίους και τους κοιλιακούς θα δυναμώσουν την περιοχή και θα νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια.
Διορθώστε την κακή στάση του σώματός σας κατά τη διάρκεια των απλών, καθημερινών δραστηριοτήτων.
*Γνωρίζατε ότι
Η διαχείριση του χρόνιου στρες μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της ταλαιπωρίας σας;

Τα άτομα που έχουν πολύ άγχος είναι πιο πιθανό να έχουν πόνο στην πλάτη και τη μέση, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με μελέτες, η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης που μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του άγχους καθώς και στην ανακούφιση από την οσφυαλγία.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η ανακούφιση του οποιουδήποτε επίμονου πόνου δεν είναι μια μόνιμη λύση. Εάν ο πόνος στη μέση σας είναι τακτικός, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας για αξιολόγηση.

πηγή  in.gr