Υπογειοποιούνται τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος στη Πεντέλη

ÐÕËÙÍÅÓ ÔÇÓ ÄÅÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Η υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία να προστατευτεί το περιβάλλον και το ίδιο το δίκτυο.
Συνεχίζεται το έργο υπογείωσης των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στον Δήμο Πεντέλης. Ένα έργο που αναμένεται όταν ολοκληρωθεί να αναβαθμίσει την ασφάλεια του δικτύου, να μειώσει τις βλάβες, να εξαλείψει τους κινδύνους τόσο διακοπής ρεύματος από πτώσεις δέντρων, όσο κυρίως πρόκλησης πυρκαγιάς από τους σπινθήρες καλωδίων.

Το έργο, εκτός από τα Μελίσσια και τη Νέα Πεντέλη, πλέον επεκτείνεται και στην Καλλιθέα Πεντέλης και συγκεκριμένα επί της οδού Καλισσίων.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 30,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά περίπου 65% από το ΕΣΠΑ και κατά 35% από τον ΔΕΔΔΗΕ. Από το ποσό αυτό περίπου 10 εκατ. ευρώ έχουν προγραμματιστεί για τον ίδιο το Δήμο Πεντέλης, προκειμένου να προμηθευθεί το ηλεκτρολογικό υλικό για την τοποθέτηση του νέου φωτισμού εκεί όπου θα απομακρυνθούν οι κολώνες.

 

Η υπογειοποίηση των καλωδίων ρεύματος αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τους Δήμους αλλά και αναγκαιότητα. Δήμοι όπως της Πεντέλης, του Διονύσου, της Παλλήνης, της Παιανίας και άλλοι «οφείλουν» να υπογειοποιήσουν τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος και να εκλείψουν τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς αλλά και της ενδεχόμενης επιβάρυνσης της υγείας των πολιτών από την ακτινοβολία.

Ειδικά σε περιοχές όπως ο Γέρακας, κάποια σπίτια βρίσκονται κυριολεκτικά στο ίδιο οικόπεδο με τους πυλώνες ή και πολύ κοντά τους και παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε αν η δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης σκοπεύει να ενεργήσει ανάλογα με τον όμορο Δήμο Πεντέλης, αφού η κατάσταση παραμένει ίδια εδώ και πολλά χρόνια.

Η υπογειοποίηση των καλωδίων δημιουργεί άλλη αισθητική της εκάστοτε πόλης και της δημιουργεί υπεραξία και ασφάλεια.

Οι Δήμοι στους οποίους διέρχονται οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τα δεδομένα προς όφελος των δημοτών και του περιβάλλοντος.

πηγή  in.gr