Βούλα Κοζομπόλη Ο αθλητισμός ΜΠΡΟΣΤΑ… για όλους!

Είμαι η Βούλα Κοζομπόλη, Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης και Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ.

 

Ανοίγω αυτή την επικοινωνία μαζί σας, η οποία θα είναι από πλευράς μου τακτική και εύχομαι να είναι αμφίδρομη ώστε να λαμβάνω όλα όσα αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες και δη την κοινωνία της Νοτίου Αττικής, ώστε να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην επίλυση των θεμάτων και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Αγαπητοί Φίλοι,

 

· Στη ζωή οφείλουμε να κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ, γιατί μόνο έτσι εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι και ως σύνολο και πετυχαίνουμε τους συλλογικούς μας στόχους.

 

· Ως αθλήτρια πάντα παρακινούσα τον εαυτό μου και τις συμπαίκτριές μου να πηγαίνουμε ΜΠΡΟΣΤΑ παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, γιατί αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην επιτυχία.

· Η ενασχόληση μου με τον πρωταθλητισμό μου έμαθε την δύναμη της προσπάθειας, της ομαδικότητας , της πειθαρχίας που οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα και πάνε ΜΠΡΟΣΤΑ όλο το κοινωνικό σύνολο.

 

· Μετά το τέλος της αθλητικής μου καριέρας το 2008 και τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο, δραστηριοποιούμαι πλέον σε κεντρικές διοικητικές θέσεις όπου με εθελοντική προσπάθεια, ομαδικότητα συνέργειες και σκληρή δουλειά, στόχος μου είναι η συνεισφορά στην δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους, καλύτερων συνθηκών για τους νέους μας στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και η ανιδιοτελής προσφορά στην κοινωνία και τους πολίτες σε όλους τους τομείς.

· Ως κάτοικος -από γεννήσεως- και δημότης Αγίου Δημητρίου Αττικής, συντάσσομαι με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Νίκο Χαρδαλιά, ώστε να πάμε την Αττική ΜΠΡΟΣΤΑ.

Αγαπητοί Φίλοι,

Με τους περισσότερους από εσάς γνωριζόμαστε από τα μετερίζια του αθλητισμού, αλλά και της κοινωνικής ζωής, του εθελοντισμού, αλλά και της εργασίας.

Παρόλα αυτά επιτρέψτε μου την παράθεση των παρακάτω βιογραφικών στοιχείων, ώστε να γνωρίζετε εις βάθος το πρόσωπο που σας ζητά να σας εκπροσωπήσει στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Χώρας μας.

 

Παραμένω πάντα στη διάθεσή για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Βούλα Κοζομπόλη

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αττικής
Δήμος Αγίου Δημητρίου
Δήμος Αλίμου
Δήμος Γλυφάδας
Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης
Δήμος Καλλιθέας
Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου
Δήμος Νέας Σμύρνης
Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Σύντομα βιογραφικά στοιχεία
Είμαι δημότης Αγίου Δημητρίου με καταγωγή από Μάνη και για 25 χρόνια ήμουν αθλήτρια του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας. Ξεκίνησα ως κολυμβήτρια μέχρι την ηλικία των 16 ετών και στην συνέχεια ασχολήθηκα με την Υδατοσφαίριση. Είμαι Αργυρή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στην Υδατοσφαίριση και συμμετείχα επίσης το 2008 στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο όπου ήμουν και αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γυναικών. Βασικό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας από το 1994 έως το 2008, έχω συμμετάσχει επίσης σε 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 7 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

– Σημαντικές λοιπές αθλητικές διακρίσεις: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο (World League) στο Kirishi της Ρωσίας το 2005 και Χάλκινο στο Montreal του Καναδά το 2007 στην ίδια διοργάνωση. Κάτοχος 2 Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (Champions League) και 7 Πρωταθλημάτων Ελλάδος με την ομάδα του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας.

– Έχω σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχω επίσης 2 Μεταπτυχιακούς τίτλους στην Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων και Δημοσίων οργανισμών καθώς και στο Sports Μarketing. Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ΕΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής των αθλήτων της ΕΟΕ.

– Το Δεκέμβριο του 2015 τιμήθηκα από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το Πανευρωπαϊκό βραβείο “Αθλητισμός και Γυναίκα”. Εξ’ αυτής της βράβευσης, αξιοποίησα τον χρηματικό έπαθλο που μου δόθηκε ώστε να εκπονήσω το πρόγραμμα “Μake place for one more woman” που στόχο έχει την βελτίωση της θέσης της γυναίκας στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, ήτοι διοίκηση, προπονητική, δημοσιογραφία, αθλητιατρική κλπ

– Είμαι μέλος Επιτροπής Μarketing της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής .

– Είμαι Γενική γραμματέας στην Τεχνική Επιτροπή για την Υδατοσφαίριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου World Aquatics και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας LEN για την Υδατοσφαίριση.

– Είμαι Προέδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και μεταξύ άλλων δράσεων επισκεφτόμαστε σχολεία σε όλη την Ελλάδα για την Μεταλαμπάδευση των Αξιών του Αθλητισμού, της Υγείας, της Σωστής Διατροφής και του Πολιτισμού.

– Υπό την Προεδρία μου έχουμε συνάψει πολλές συνεργασίες όπως με τους Παραολυμπιονίκες για την μεταλαμπαδεύση των αξιών της ισότητας, της άρσης των διακρίσεων, της προσβασιμότητας, μέσα από πλήθος δράσεων συμπερίληψης, με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας κτλ.

– Ως εκπρόσωπος της χώρας μας έχω συμμετάσχει 2 φορές ως ομιλήτρια στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Γενεύη στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

πηγή  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ